Képzés

KÉPZÉSRE JELENTKEZÉS

KÉPZÉSI IDŐPONTOK

Online képzési csoportokra vonatkozó állásfoglalás

2020. április 24-én a CSAKIT Tanulmányi Bizottsága és Vezetősége közös megbeszélést tartott, ahol a következő állásfoglalás született.
A CSAKIT Tanulmányi Bizottsága a 2020. március-augusztus közötti, kiképzők által online tartott sajátélményű és elméleti órákat képzési szempontból elfogadja, azokat a képzési óraszámba beszámíthatónak tekinti egyenértékű óraszámmal. A jelen állásfoglalás 2020. szeptemberig érvényes, amennyiben az online munkamód fenntartása felmerül, a kérdés újbóli tárgyalást igényel.
Indoklás: a rendelkezésre álló idő alatt, a szakmai szempontokat figyelembe vevő diszkusszió alapján várható, hogy a módosított (online) forma biztosítja a sajátélményhez szükséges tapasztalatot és az elméleti felkészültséget.
A Tanulmányi Bizottság és a Vezetőség tekintetbe vette a megoldás kísérleti jellegét. Ebből adódik a képzési szempontból a megoldás hozadéka is: a képzésben lévők a világ változásaihoz való rugalmas alkalmazkodásban tehetnek szert tapasztalatra, ami jövőbeni helyzetekben kamataztathatóvá válik. Azonban a kísérleti jelleg miatt a kiképzők számára szupervízió, szakmai konzultáció vagy peer szupervízió igénybevételét javasolja.
Az aktuális döntési helyzetben a rendelkezésre álló információ korlátos, a jövőbeni vizsgálat, a tanulságok levonása mellett a CSAKIT elkötelezett.
CSAKIT Tanulmányi Bizottság és CSAKIT Vezetőség